Wie is "DjSlash"

De oorsprong van "DjSlash", mijn schermnaam (ofwel nickname), is van vele jaren terug. Het is een combinatie van twee van mijn grootste voorliefdes, gemaakt door jeugdvrienden, namelijk muziek en computers.

Foto van Suzan en mij, allebei met kleding van Doctor Who aan.
Twee Doctor Who fans

Mijn echte naam is Rutger van Sleen. Geboren in de hoofdstad van Drenthe, nu woonachtig in de mooie stad Groningen. Heel wat jaren heb ik doorgebracht in de studentenflat Selwerd 3, waar menig herinnering is gemaakt (maar ook kwijtgeraakt ;)). Na Selwerd verhuisden we naar de Oosterparkwijk, maar ondertussen hebben we een leuk plekje in Beijum, waar we met veel plezier wonen.

"We" zijn Suzan en ik, we hebben elkaar leren kennen via IRC. Vanuit het "verre" Limburg werd ze een keer op sleeptouw mee genomen naar Groningen voor een feestje in Selwerd 2. Al gauw bleek er een klik te zijn, die sindsdien alleen maar sterker is geworden.

Nerd!

Yep, dat ben ik. :) Vroeg in mijn leven kwamen computers in beeld en sindsdien zijn ze er niet meer weg te slaan. Knutselen met electronica is eveneens een hobby. Star Trek, Star Wars, Doctor Who en meer, ontbreken niet in het veel-bekeken lijstje.

Linux & open source

Open source (en dus Linux) zijn een grote passie van mij. Waar ik kan gebruik ik het en draag ik er aan bij. Ik beschouw mezelf niet als programmeur, ook al zijn her en der wel wat regels code van mijn doen te vinden. De grootste bijdrages aan de open source community heb ik door de jaren gedaan, niet door code te schrijven. Maar door op IRC kanalen te hangen en mensen te helpen als ze vragen hadden. Stukjes documentatie, vertalingen en foutrapportages (bugreports) zijn er ook onderdeel van.

Van 2010 tot 2022 was ik bestuurslid en voorzitter van de Nederlandse Linux Gebruikers Groep. Deze rol vertolkte ik door zo veel mogelijk samen met leden bezig te zijn met de activiteiten van de vereniging. De eigen twee-maandelijkse bijeenkomsten zijn een bron van inspiratie. Het leukste is dat je er veel verschillende mensen tegen kan komen, met allemaal eigen projectjes en ervaringen. Er zijn ook mailinglijsten, een eigen chat-dienst en IRC-kanaal waar je samen het kan hebben over problemen waar je tegen aan loopt bij het gebruik van Linux of andere open source software.

Muziek

Muziek is van jongs af aan onderdeel geweest in mijn leven. Op zolder heb ik nog steeds platen, oude cassette bandjes en een walkman liggen (moet die eigenlijk nog een keer uittesten). Mijn muzieksmaak is best wel breed en je zult uit mijn speakers dan ook zeer verschillende tonen horen. Zo staan Pink Floyd, Sade en Faithless bovenaan mijn meest geluisterde top artiesten.

Reacties

Je kunt hier geen reactie achterlaten op mijn posts. Voel je vrij om contact met me op te nemen. :)