Project kippen

Al een paar jaar hebben we de droom om later als we groot (en rijk en oud) zijn een boerderijtje te kopen in Drenthe. We zouden dit omtoveren tot klus-Bed&Breakfast, waar mensen voor een klein bedrag mochten overnachten en samen met ons een klus zouden uitvoeren in of rond de boerderij. Denk aan Boerderij van Dorst, maar dan zonder BN-ers.

Door de huidige situatie beseffen we ons goed dat samen groot en oud worden niet gaat lukken. Dus toen Suzan en ik het hier over hadden, vroeg ik aan haar wat we moesten doen om toch dat boerderij-gevoel in ons huidige huisje te krijgen. Kippen, was het antwoord. Dus ik kijk naar de achtertuin en zeg, ja dat kan. Dus nu is er project kippen, wat natuurlijk meer behelst dan gewoon een paar kippen nemen. ;-)

Het betekent dat we de achtertuin flink op de schop nemen. De heg er uit, een hek er in. Het terras moet opgehoogd, want met een goede regenbui hebben we zowat een vijver in de tuin. En een deel van de tuin willen we graag tot moestuin ombouwen. Natuurlijk komt er een kippenhok met ren. We hebben inmiddels een leuk examplaar uitgezocht en die zal dan nog gebeitst en inelkaar gezet moeten worden.

Kippenhok Leah
Kippenhok Leah

We doen dit niet alleen, want het B&B-idee is er ook nog. Dus gaan we samen met vrienden aan de slag. We zorgen voor lekker eten en een biertje en wie er wil blijven slapen kan een luchtbedje in de woonkamer of op zolder kwijt.

De komende weken hebben we dan ook gevuld met verschillende klusjes. Na de meivakantie moet alles klaar zijn en mogen de nieuwe bewoners van onze tuin zich dan gaan nestelen.

Reacties

Je kunt hier geen reactie achterlaten op mijn posts. Voel je vrij om contact met me op te nemen. :)